друкувати


З світу - по нитці: $1,5 млн на боротьбу з грипом в Україні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-10 04:53:39
У зв'язку з епідемією грипу Україна отримала гуманітарну допомогу від 16 держав світу на суму понад півтора мільйона доларів. Про це повідомили в штабі Міністерства закордонних справ України щодо запобігання розповсюдженню епідемічної ситуації в Україні.

Станом на понеділок, 9 листопада 2009 року, у відповідь на звернення президента Віктора Ющенка в 16 державах світу прийнято рішення про надання Україні гуманітарної допомоги.

Серед них: на державному та урядовому рівні - 13 (Австрія, Грузія, Ізраїль, Естонія, Китай, Ліван, Литва, Македонія, Молдова, Росія, Сербія, Польща,

Угорщина); на відомчому рівні - три (Словаччина, США, Хорватія) .

Крім того, як зазначили в МЗС, найближчим часом можна чекати прийняття рішень на урядовому рівні ще у двох державах (Болгарія, Латвія).

Обсяги вже отриманої та заявленої урядової допомоги від Австрії, Естонії, Китаю, Литви, Словаччини та Угорщини складають 1 млн 85 тис. доларів США та 386 тис. євро.

Нагадаємо, станом на 8 листопада МОЗ України підтвердило 155 випадків смерті від грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій: 63 зафіксовані у Львівській області, 24 - в Івано-Франківській, по 17 - у Тернопільській та Чернівецькій, 7 - у Хмельницькій. Крім того, за останніми даними Мінохоронздоров'я, в Україні підтверджено 65 випадків грипу A/H1N1 та 14 смертей від нього, повідомляє Газета.UA.

Обговорити на форумі