друкувати


Ні тотальній флюрографії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-09 05:30:12
Експерти ВООЗ вважають недоцільним проводити масову флюорографію.

На цьому наголосила заступник начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Зоя Ціхонь сьогодні, під час ранкового понеділкового брифінгу: "Масові флюорографічні дослідження не потрібні. Відтак пересувний флюорограф не працюватиме. Рентгенологічні обстеження будуть здійснюватися за призначеннями медиків у лікувальних закладах області. А у випадку потреби там додатково діятиме і пересувний флюорограф". Також вона повідомила, що з початку епідемії до медиків звернулося 89336 прикарпатців.

Протягом минулої доби із скаргами на недугу в лікувальні заклади області прийшли 2028 мешканців краю, тоді, як позаминулої – 3200. Виписано за період епідемії понад 2 тисячі осіб. На жаль, в області стався ще один летальний випадок. Померла жінка, яка лікувалася протягом тижня, однак стан її був досить важким.

На Прикарпатті, як зазначила Зоя Олексіївна, побували експерти ВООЗ. Вони рекомендували і надалі дотримуватися карантинного режиму, населенню використовувати марлеві пов’язки, а препарат "Таміфлю" призначати винятково хворим людям, а не для профілактики. Зоя Олексіївна також розповіла присутнім, що експерти ВОЗ привезли 50 комплектів досліджень на вірусологію. Їх розподілено в лікувальних установах обласного центру. Крім цього, на Прикарпаття надійшла гуманітарна допомога із США. Як стало зрозумілим на брифінгу, в область також надійшло 5,7 млн грн, які виділені урядом для подолання епідемії. Ці кошти буде витрачено для придбання медикаментів та лікувального обладнання. Розподіл коштів – на особистому контролі у голови Івано-Франківської ОДА.

Обговорити на форумі