друкувати


Тимошенко визнали найпопулярнішим іноземцем у Росії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-09 01:54:09
Прем'єр-міністри України і Росії Юлія Тимошенко і Володимир Путін минулого тижня очолили рейтинги популярності у російських ЗМІ серед відповідно російських і зарубіжних персон. Про це свідчать дані Системи комплексного аналізу новин (СКАН), створеної "Інтерфаксом".

Так, за наслідками дослідження, ім'я прем'єра РФ Володимира Путіна у період з 2 по 8 листопада згадувалося у російських мас-медіа політичної і фінансово-економічної спрямованості 2894 разів, прем'єр України Тимошенко - 1529.

Президенти двох країн Дмитро Мєдвєдєв і Віктор Ющенко в рейтингу СКАН посіли другі місця - 1696 і 1288 згадок відповідно.

До першої п'ятірки російських персон, які активно згадувалися в російській пресі минулого тижня, увійшли мер Москви Юрій Лужков (345 разів), міністр закордонних справ Сергій Лавров (309), а також розстріляний у Москві підприємець і меценат, президент жіночого баскетбольного клубу "Спартак" Шабтай Калманович.

Серед іноземців, що привернули увагу російської преси в період з 2 по 8 листопада, до п'ятірки лідерів увійшли президенти США Барак Обама і Білорусі Олександр Лукашенко (723 і 364 згадок відповідно), лідер Партії регіонів України Віктор Янукович (276).

Значення рейтингу визначається за кількістю документів із згадкою персоналії за вказаний період, що надійшли в базу даних СКАН з більше 1500 центральних і регіональних ЗМІ, інформаційних агентств, спеціалізованих і галузевих видань, ТБ і радіо, Інтернет-сайтів.

СКАН - продукт Міжнародної інформаційної групи "Інтерфакс" - забезпечує користувачів оперативною інформацією і доступом до електронних архівів ЗМІ, надає унікальну можливість моніторингу і аналізу текстової інформації. Щодня до бази даних системи СКАН надходить більше 16 000 документів, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі