друкувати


Калуш: Лимони від мера

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-09 11:51:17
Днями з ініціативи міського голови Калуша Ігоря Насалика та при безпосередній його участі була проведена акція "Здоров’я калушан — найбільша цінність для громади!". У ході акції майже три тисячі калуських сімей отримали продукти, які містять вітамін С — лимони й столовий буряк із хріном.

За словами в. о. заступника міського голови з гуманітарних питань Галини Романко, ця акція стала додатковим заходом щодо запобігання поширенню пандемічного та звичайного грипу, гострих респіраторних захворювань, пов’язаних із ним епідемічних ускладнень і мінімізації їх наслідків. Продукти роздавалися соціальнонезахищеним категоріям: інвалідам І та ІІ груп, малозабезпеченим (тобто тим, хто отримує державну допомогу як малозабезпечена сім’я) і багатодітним сім’ям.

Акція проводилася досить оперативно: про виділення коштів на закупку 10 тонн лимонів, приблизно стільки ж столових буряків і хрін йшлося на позачерговому засіданні міськвиконкому, а вже за кілька годин частина продуктів була рознесена по квартирах. До акції були залучені працівники міськвиконкому, всіх його структурних підрозділів, депутати міської ради, волонтери. Бурячки з хріном готували підприємці, які здійснюють харчування школярів міста, а розфасовували продукти в ПК "Мінерал".

Ті, хто їх розносив , чули чимало слів подяки з боку калушан. Більшість із них були приємно здивовані: такого ще не було і ніхто нам нічого так просто не давав, говорили. А особливо запам’яталися захоплені очі дітей із багатодітних сімей, діляться враженнями соціальні працівники, коли бачили принесені лимони (кожній дитині припадало до кілограма). Г.Романко наголосила, що організатори висловлюють щиру подяку всім, хто виявив добру волю й долучився до цієї акції та бажають усім калушанам міцного здоров’я.

Автор: Дарія МЕЛЬНИК, "Дзвони Підгір’я"
Обговорити на форумі