друкувати


Боротьба з епідемією в місті Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-06 04:16:36
Коломийська ЦРЛ та рай СЕС щоденно здійснює статистичний облік хворих на ГРВІ та грип. Статистичні дані оновлюються двічі на добу.

За рахунок коштів передбачених на утримання і ремонт об’єктів благоустрою проводяться роботи по прибиранню вулиць, площ, скверів міста. На даний час прибирається 20 вулиць площею близько 50, 0 тис. кв.м. Щоденно проводиться вивезення сміття з урн міста. На даний час вивезено близько 2000 куб.м сміття.

Комунальним підприємством по експлуатації житла щоденно 5 автомобілями - сміттєвозами проводиться вивезення 85 м3 побутового сміття з житлових мікрорайонів багатоповерхової забудови та індивідуальних приватних помешкань. За кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища придбано 142 контейнери для побутового сміття, які на даний час встановлені в житлових мікрорайонах.

Лабораторією КП "Коломияводоканал" щоденно проводиться аналітичний контроль за якістю питної води та за безперебійною роботою очисних споруд. Питна вода відповідає вимогам державного стандарту ГОСТ 2874-82 "Питна вода". Система водопостачання і водовідведення працює в стабільному режимі.

З 27.10.2009 р. проведені всі необхідні карантинні заходи, які визначені наказом по ЦРЛ та рай СЕС та роботою оперативного штабу при Коломийській ЦРЛ.

На території міста профілактикою інфекційних хвороб займається практично вся лікувально-профілактична мережа, лікуванням – інфекційна лікарня. На даний час засобами захисту, дезінфектантами забезпечені в повному обсязі.

5 листопада з резервних коштів міста придбано антибіотики для важкохворих. У зв’язку з погіршенням епідемситуації додатково розгорнуто ліжка на базі пологового будинку, онкодиспансеру, відділень ЦРЛ, дитячої та залізнодорожної лікарні (155 ліжок).

В лікувально-профілактичних закладах організовано роздільний прийом хворих з підозрою на грип і ГРВІ.

Поліклінічні відділення медустанов працюють без вихідних з 8.00 до 18.00 год. Після 18 год. до 8.00 год. обслуговування ведеться Коломийською станцією швидкої медичної допомоги.

Прийом викликів на дім приймається з 8.00 до 15.00 год.

Дільничними терапевтами та педіатрами допомога на дому надається всім членам сім’ї. Крім того, прийом хворих на грип та ГРВІ проводиться черговим терапевтом та педіатром.

Медичні працівники лікувально-профілактичних закладів застраховані на випадок ВІЛ-інфекції.

Робочою групою, створеною з метою вивчення питання наявності в аптеках міста антивірусних препаратів та стабільності цін на них, щоденно здійснюється контроль за їх наявністю.

Уповноваженими органами проводяться перевірки аптечних закладів на предмет наявності лікарських та медичних профілактичних засобів згідно з обов’язковим переліком.

В період з 30 жовтня до 5 листопада 2009 року в аптеках міста порушень не виявлено.

Направлено листа на адресу Коломийської ЦРЛ зі списком дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування для забезпечення їх медико-гігієнічними засобами у зв’язку з поширенням епідемії грипу.

За даними Коломийської ЦРЛ всі витратні матеріали, лікарські засоби, які поступали, оприбутковані та розподілені.

Відповідно рішення НПК області від 28.10.2009 року №5, спільного рішення НПК району і міста від 30.10.2009 року №3/3 у місцях масового перебування людей запроваджено обмежувальні заходи, проводиться санітарно-просвітня робота та здійснюється контроль за їх дотриманням.

В місті тимчасово призупинено проведення заходів для дітей та молоді, спортивних змагань, нарад, навчально-тренувальних зборів та інших заходів, запроваджено посилений протиепідемічний режим у закладах освіти, охорони здоров’я, інтернатах та розважальних закладах. Впродовж місяця заплановано проведення перевірки Інтернет клубів щодо наявності в них перебування підлітків.

У випадках виявлення в Ітернет-клубах дітей, будуть подаватися клопотання санепідемстанції про закриття цих клубів.

Навчальні заклади на даний час не функціонують.

Дитяча лікарня м. Коломиї обслуговує лікування неповнолітніх на своїй базі.

Епідеміологічна ситуація згідно даних Коломийської центральної районної лікарні станом на 15.00 год. 05.11. 2009 року
п/п Район, місто обласного значення Кількість захворівших З них госпіталізовано
Всього Дорослі діти вагітні всього дорослі діти Вагітні, породіллі
Грип грз Грип грз Грип грз Грип грз 0-6р 6-18р
0-6р 6-18р 0-6р 6-18р
1. Місто Коломия, Коломийський район 495 10075 347 6913 73 75 1161 1924 - 77 519 266 137 91 25
З них обстежено на грип З них знаходяться у відділенні інтенсивної терапії: Померло
всього Дорослі діти вагітні всього Дорослі діти вагітні всього Дорослі діти вагітні
0-6 р 6-18 р
426 214 187 25 6 4 2 - - 2 2 - -


Джерело: Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики Коломийської міської ради
Обговорити на форумі