друкувати


Відновлюються акції до Дня психічного здоров’я "Блаженність у Дзеркалі"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-06 01:11:36
9-15 листопада – "ДЗЕРКАЛО-2.Квадро", Львів, арт-галерея "Primus", вул. Лесі Українки, 16. відкриття: 9 листопада (понеділок) о 18 год.

Готуйтесь:

- 18 листопада у галереї "Дзиґа" (вул.Вірменська, 35) – прес-конференція та презентація Каталогу мистецьких робіт "Инші" для ЗМІ.

- 28 листопада у "Дзизі" відбудеться круглий стіл за участю гостей з-за кордону на тему "Криві дзеркала психіатрії" та презентація каталогу "Инші" для митців. Запрошено психіатрів, митців, діячів церкви, журналістів, політиків та всіх бажаючих.

У рамках акції "Блаженність у дзеркалі" демонструватимуться роботи пацієнтів у арт-галереях міста Львова:

1-7 листопада – "ДЗЕРКАЛО-1.Вибране" , арт-галерея "LvivArt", вул.Лесі Українки, 21
9-15 листопада – "ДЗЕРКАЛО-2.Квадро" , арт-галерея "Primus", вул.Лесі Українки, 16
17-22 листопада – "ДЗЕРКАЛО-3.Анонімно", мистецьке об’єднання "Дзиґа", вул.Вірменська, 35
1-7 грудня – "ДЗЕРКАЛО-4 .Ідейно", "Музей ідей", вул.Валова, 18а

Сайт: http://inakshe.com

Організатори: кафедра психіатрії та психотерапії ФПДО ЛНМУ ім. Д. Галицького, Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня, Львівський обласний психоневрологічний диспансер та Українська спілка психотерапевтів, МО "Дзиґа".

Сприяння: фармацевтична компанія "Lilly", Stowarzyszenie na rzecz rozwoju psychiatrii I opieki srodowiskowej, Львівська міська рада.

Довідка: Більше 10 років тому Всесвітня психіатрична асоціація зініціювала програму боротьби зі стигматизацією та дискримінацією людей, котрі страждають на психічні захворювання. Проект під назвою "Відкрийте двері" розпочався у 19-ти країнах світу – Австрії, Бразилії, Великій Британії, США, Туреччині, Японії та інших. Мета акції – поставити під сумнів стереотипи і упередження щодо психічних розладів, змінити ставлення суспільства до пацієнтів, запобігти їхній ізоляції, втраті працездатності, зловживанням та узалежненню.

Наші сусіди у Польщі, починаючи з 2002 року, проводять "День солідарності з людьми, що страждають на шизофренію". В Росії схожа акція відбувається під назвою "Антистигма".

Україна приєдналась до цієї програми у 2005 р. Щоосені у Львові відбуваються соціально-мистецькі заходи під загальною назвою "Толерантність до Інакшості": 2005 р. - "Толерантність до Інакшості", 2006 р. – "Шизофренія - відкриті двері", 2007 – "Лабіринтами нашої свідомості", у 2008 – "Кінець епохи постмодернізму".


Обговорити на форумі