друкувати


Святий Миколай прийшов з Чорнобиля до Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-05 04:37:57
Усім відома активна діяльність Коломийської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України", головою правління якої є Віктор Познік. Завдяки клопотанням організації у Коломиї капличка жертвам аварії на Чорнобильській АЕС збагатилася ще однією іконою.



Тепер композицію відкритої арочної каплички прикрашатиме не тільки ікона "Чорнобильський Спас". Тут встановлено також ікону святого Миколая, яка є копією розміщеної в церкві у Чорнобильській зоні. Цю ікону на чорному мармурі виготовили у Коростишеві на Житомирщині.

Сама ідея встановити цю ікону належить голові правління Віктору Позніку. Не зважаючи на те, що коломийським чорнобильцям вдалося зібрати лише половину необхідної суми, всього дві тисячі гривень, але минулих вихідних ікона була вже у Коломиї. Її змонтували і встановили самі члени організації, а спорудження постаменту під ікону оплатив заступник міського голови Володимир Тарновецький. Тепер праворуч від ікони "Чорнобильський Спас" захищатиме чорнобильців і всіх коломиян від усіх негараздів сам Святий Миколай. Освятити ікону планують пізніше.

Автор: Артем ЖМУТ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі