друкувати


Коломия: Грип відступати не збирається

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-05 04:23:30
Такий висновок можна зробити зі слів заступника головного лікаря Коломийської ЦРЛ з медобслуговування Петра Лесіва.

Адже якщо на 2 листопада за лікарською допомогою звернулись 6127 хворих, то вже станом на сьогодні, 5 листопада, зареєстровано 9833 хворих на різні гострі респіраторні захворювання.

За три дні кількість госпіталізованих зросла більш як удвічі – 494 особи. З них 249 дорослих, 220 дітей, 25 вагітних жінок. У важкому стані в реанімації перебувають шестеро хворих, четверо дорослих, двоє дітей. Крім двох осіб, які померли на початку епідемії, летальних випадків на сьогодні дякувати Богу нема.

Почалась небезпечна тенденція – до лікарні починають поступати хворі з запущеним перебігом хвороби, зростає кількість хворих на пневмонію. Район і місто виділили кошти для ЦРЛ на боротьбу з вірусом. Відтепер необхідні кошти, а також медпрепарати і інші противірусні засоби постачатимуться централізовано з Управління охорони здоров’я ОДА.

У посиленому режимі працюють медики, вони теж не уникають зараження – майже 200 осіб з медперсоналу теж хворі. Заборонено відвідувати медичні заклади вагітним жінкам, до них лікарі мають приходити додому. 155 ліжок у центральній районній лікарні перепрофільовано для хворих на грип. Лікарі вважають, що цього наразі достатньо.

Автор: Артем ЖМУТ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі