друкувати


Івано-Франківщина: Хворіють медики

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-05 03:27:31
Вчора заступник начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Зоя Ціхонь на уже традиційному брифінгу повідомила представникам засобів масової інформації останні оперативні дані щодо епідеміологічної ситуації на Прикарпатті.

Вона зазначила, що спостерігається наростання піку захворюваності. Але, за словами Зої Олександрівни, це процес закономірний, характерний для епідемій взагалі. Поступово ситуація повинна стабілізуватися. "Ми плануємо, що ще протягом цього тижня будемо спостерігати підвищення рівня захворюваності з поступовим зниженням темпу. Ви пам’ятаєте, що за попередню добу до лікарів звернулося 18 тисяч людей, цієї доби – вже трохи більше 9 тисяч. Обнадіює й те, - підкреслила Зоя Олександрівна, - що зникає бум, в аптечній мережі починають з’являтися відсутні раніше медикаменти, шиються пов’язки", повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Зоя Олександрівна повідомила, що у реанімації продовжують перебувати 53 людини (з них – 17 дітей до 6-ти років та 5 старших дітей). Жодна дитина не має загрози життю. Протягом доби виписалися з реанімаційного відділення і переведені до звичайних відділень 23 хворих.

Зоя Олександрівна як медик звернула увагу присутніх на препарат "Таміфлю", останнім часом широко розрекламований у ЗМІ. Вона наголосила, що цей засіб не можна приймати самостійно, без призначення лікаря. Адже ці таблетки мають чимало протипоказань та побічних дій. Тож не потрібно створювати ажіотаж, шукаючи "Таміфлю". Цей препарат є у достатній кількості в усіх лікарнях області, хворим, які дійсно там його потребують, "Таміфлю " надається безкоштовно.

На завершення брифінгу Зоя Олександрівна повідомила, що список смертей на Прикарпатті, на жаль, став довшим. До цього списку тепер входять 15 людей. Серед них – медсестра, фармацевт і лікар, яка до останнього надавала допомогу хворим. Жінку було доставлено у лікарню вже з дому з захворюванням на пневмонією у важкому стані.

Обговорити на форумі