друкувати


ТРК НТК: Події дня. 04.11.09 (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-05 11:34:10
3 листопада на нараді в Івано-Франківській облдержадміністрації з питань невідкладних заходів з виявлення та лікування хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції та виконання відповідних рішень уряду Прем’єр-міністр України повідомила: сьогодні в Івано-Франківську область направлено 5,7 млн грн для потреб охорони здоров’я. Завтра буде перераховано ще 1,9 млн грн для завершення будівельних робіт в обласній клінічній інфекційній лікарні.

За минулу ніч на Прикарпатті померли 3 людей, серед яких 53-річна жінка-медик з Калуського району. Про це повідомили сьогодні, 4 листопада, на селекторній нараді у голови ОДА, - інформує власкор ЗІКу. 52 прикарпатців зараз у реанімаціях. Стан 12 - тяжкий, троє - на штучній вентиляції легень, а 4 - у критичному стані. Голова ОДА Микола Палійчук повідомив, що сьогодні очікується прибуття необхідних апаратів для штучної вентиляції легень. Транспорт готовий. Всього на Прикарпатті померли 15 людей.

Епідемічна ситуація щодо гострих інфекцій захворювань на Коломийщині залищається стабільною та прогнозованою. Про це кажуть епідеміологи нашого району. Вони заспокоюють, незабаром хвороба піде на спад, а з часом взагалі минеться. Основне дотримуватися певних правил та проводити профілактику грипу та інших захворювань.

Коломийські продовольчі ринки вже працюють. Нагадаю, що 30 жовтня вони були закриті на карантин. Проте, це викликало ажіотаж в магазинах та дещо вдарило по бюджету міста. Однак тепер базарі робитимуть не лише за новим режимом, а й за новими правилами.

Лимон та часник - сьогодні чи не найпопулярніші продукти на столах українців. Дехто для боротьби із грипом поєднує вживання медикаментів та овочів і фруктів. Дехто віддає первагу в профілактиці лише народній медицині. Нині придбати цитрусові, часник чи цибулю можна як на ринку, так і у магазинах. Проте щодня ціни, хоч не набагато, але все ж таки зростають.

Напівпорожні автобуси під час епідемії грипу їздять Коломиєю. В масках - водії та пасажири. Хоча останніх в громадському транспорті значно поменшало. Їздять переважно коломияни на далекі відстані.

Сьогодні у залізничників України професійне свято. Цю дати визначили три роки тому з ініціативи Лівьвської залізниці. Виявляється, саме 4 листопада 1861 на територію сучасної України - до Львову - прибув перший поїзд, що називався "Ярослав". У нинішньому розумінні "Ярослав" був поїздом міжнародного сполучення. Він з'єднував Відень, Краків, Перемишль та Львів.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі