друкувати


Прикарпаття: Грип відступає?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-05 11:33:27
За минулу добу в Івано-Франківській області зареєстровано 2600 хворих на грип і ГРВІ, тоді як за позаминулу добу – 9900 осіб. Летальних випадків немає. Зменшилась кількість хворих серед дітей. Проте під загрозою життя 6 хворих.

Побільшало вагітних пацієнток у реанімаційному відділенні обласного перинатального центру. Про це заявила 5 листопада на вранішньому брифінгу заступник начальника Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Зоя Ціхонь.

"Епідемія пішла на спад. Від зниження температури повітря нічого залежить", – зазначила Зоя Ціхонь. За її словами, ситуацію моніторять тричі на день.

Зоя Ціхонь застерегла прикарпатців: "Таміфлю" слід вживати строго за приписом лікаря, оскільки він, як зрештою і всі медпрепарати, має певні побочні дії. Мовляв, "Таміфлю" дають хворим у перші 12-40 годин з часу захворювання на грип, і з профілактичною метою – "тим, хто був у контакті з хворими".

Водночас Зоя Ціхонь повідомила місцевим журналістам, що від учора медицину області, зокрема обласну санепідемстанцію, посилено перевіряє прокуратура, повідомляє ZIK.

Обговорити на форумі