друкувати


Вбережемо спортсменів від грипу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-05 11:02:40
З метою недопущення поширення епідемії грипу і гострих респіраторних захворювань серед членів штатних збірних команд України, задля збереження здоров’я, а також для продовження участі у навчально-тренувальних зборах та міжнародних змаганнях спортсмени штатних збірних будуть забезпечені лікарськими препаратами лікувально-профілактичного та протиепідемічного спрямування.

Про це йдеться у розпорядженні Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту "Про запровадження профілактичних заходів серед членів штатних збірних команд України з видів спорту". Згідно з розпорядженням, у триденний термін має бути підготовлений перелік лікарських препаратів лікувально-профілактичного та протиепідемічного спрямування, невідкладно здійснені заходи щодо забезпечення штатних збірних команд України з видів спорту необхідними лікарськими препаратами лікувально-профілактичного та протиепідемічного спрямування, повідомляє прес-служба Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту.

Відповідно до розпорядження керівники органів державного управління з питань фізичної культури і спорту, на яких покладена відповідальність за проведення навчально-тренувальних зборів, спільно з державними та головними тренерами зобов’язані вимагати від учасників спортивних заходів довідок про стан здоров'я з лікарсько-фізкультурних диспансерів або поліклінік за місцем проживання та організовувати повторний огляд лікарем за місцем проведення навчально-тренувального збору.

Окрім того, на навчально-тренувальних зборах повинно забезпечуватися постійне чергування лікаря, якщо кількість учасників НТЗ більше 12 осіб. При появі будь-яких симптомів, що можуть діагностуватися як грип А(Н1/Т1), хворі негайно мають бути направлені до медичних установ. Розпорядженням Міністерства обмежується пересування учасників навчально-тренувальних зборів за межі спортивної бази, на якій проводиться збір.

В розпорядженні наголошується на особистій відповідальність державних, головних тренерів та тренерів-лікарів за проведення епідеміологічних заходів під час навчально-тренувальних зборів. У розпорядженні також вказано на необхідність проведення відповідних консультацій з міжнародними федераціями щодо перенесення термінів проведення міжнародних спортивних заходів на території України та корегування проведення національних чемпіонатів.

Обговорити на форумі