друкувати


Після нового року грип ударить ще з більшою силою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-04 05:42:15
Епідемія грипу досягне свого піку у січні-лютому. Такий прогноз озвучив на прес-конференції у Женеві представник Світової організації охорони здоров'я (ВООЗ) Грегорі Хартл.

Зокрема, Хартл закликав держави не втрачати пильність і бути готовими до зростання числа захворювань на грип у січні-лютому. За його словами, на сьогоднішній день зареєстровано 5 тис. 700 лабораторно підтверджених випадків смерті внаслідок захворювання на грип А(H1/N1). "Епідемія грипу досягне свого піку у січні-лютому. Таким чином, ми цілком обґрунтовано чекаємо на зростання випадків захворювань у цей період", - підкреслив експерт.

Крім того, Хартл вказав на те, що імунізація є найліпшим методом боротьби з пандемією нового вірусу А, яка поки не досягла свого піку.

Також експерт повідомив, що ВООЗ тісно співробітничає з усіма державами у справі зміцнення потенціалу їхніх лікувальних установ в умовах пандемії, а також розроблення планів дій у надзвичайних ситуаціях, повідомляє "ЛІГА".

При цьому він додав, що на сьогоднішній день майже всі держави мають такі плани надзвичайних дій. Але можливості щодо їхнього реального втілення у життя у них різні, зокрема, через відсутність у багатьох необхідних ресурсів.

Нагадаємо, що в Україні почала роботу місія Всесвітньої організації охорони здоров'я у складі 9 осіб. Місія прибула саме для того, щоб розібратися, чому в Україні виник такий незвичайний об'єм інфекції і чому вона так швидко поширюється по регіонах. Також група експертів має розібратися стосовно виявлення пандемічного вірусу A(H1/N1).

За останніми офіційними даними, від пневмонії померло 80 українців, повідомляє forUm.

Обговорити на форумі