друкувати


"Сі Бриз-2010"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-04 12:03:59
Вчора в італійському місті Неаполь розпочала свою роботу концептуальна конференція з планування двостороннього українсько-американського навчання військово-морських сил "Сі Бриз-2010".

Робочу групу від українського військового флоту на конференції очолює перший заступник командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Віктор Максимов, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

В ході роботи конференції її учасники планують опрацювати концепцію та місце проведення майбутніх військових маневрів, визначити можливе коло країн-учасниць, ймовірний склад сил та умов їх всебічного забезпечення. Концептуальна конференція з планування двостороннього українсько-американського навчання військово-морських сил "Сі Бриз-2010" завершиться 5 листопада.

Довідка. Українсько-американські навчання серії "Сі Бриз" проводяться з 1997 року відповідно до "Меморандуму про порозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України" від 1993 року. Вони започатковані з метою підготовки та нарощення бойової готовності Військово-Морських Сил Збройних Сил України на двохсторонній основі, але є відкритими для інших країн.

Обговорити на форумі