друкувати


Юлія Тимошенко: "Марля є, ліки є, грип буде зупинено!"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-04 11:05:53
Вчора за участю Прем’єр-Міністра України Юлії Тимошенко в облдержадміністрації відбулася нарада з питань вжиття у регіоні невідкладних заходів з виявлення та лікування хворих, недопущення поширення захворювання на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

Прем’єрка подякувала за професійну, чітку організацію роботи голові обласної державної адміністрації Миколі Палійчуку. Згодом вона зазначила, що сьогодні основним завданням усіх є зупинення інфекції, і вона робить все, що в її силах, аби подолати недугу.

Наразі у всі регіони України завезено ліки та пов’язки. Щоправда, останніх не вистачає. Отож поповнено стратегічний запас марлі, якої, за словами пані Тимошенко, вистачить для того, аби пошити 95 мільйонів пов’язок. Зробити це можна за 10 діб. Втішним є те, що лікарні Прикарпаття забезпечили препаратом "Таміфлю", який проштамповано написом "Не для продажу". Аби препаратом не спекулювали, особисто слідкує керівник Івано-Франківської ОДА Микола Палійчук. Він під час наради сказав, що область забезпечили ліками на кошти з резервного фонду на суму 506 700 тисяч гривень.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі