друкувати


Китай розробив чудо-ліки від свинячого грипу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-03 11:11:09
Китайські фармацевти розробили препарат проти вірусу A/H1N1, котрий виліковує хворих за три дні. Особливо ефективні таблетки при лікуванні дітей. Про це повідомив заступник керівника пекінського управління по традиційній китайській медицині Ту Чжітао.

Китай перший у світі завершив клінічні випробування вакцини проти нового грипу та з 21 вересня вже почав прищеплювати населення від небезпечної хвороби. Про успішне завершення клінічних випробувань вакцини КНР оголосила 15 серпня. Препарат був випробуваний на 1614 добровольцях у віці від трьох років. У всіх пацієнтів з'явилася імунна реакція, а в їх крові були виявлені антитіла, здатні протистояти вірусу нового грипу.

Обсяг виробництва вакцини планується довести до 360 мільйонів доз на рік. Всього на боротьбу з поширенням нового грипу центральна влада країни постановили виділити 5 мільярдів юанів (725 мільйонів доларів).

Незважаючи на зусилля уряду, інфекція продовжує поширюватись. За останніми даними, на материковому Китаї новим грипом в цілому заразилися майже 50 тисяч людей. З них сім пацієнтів померли, 118 перебувають у критичному стані.

У Пекіні, де кількість хворих на грип A/H1N1 до 2 листопада сягнула 6196 людей, 20 лікарень відкрили цілодобові відділення для прийому хворих новим грипом.

Пік поширення грипу по Китаю очікується в наступні два місяці, а складна епідеміологічна ситуація збережеться аж до кінця березня, стверджують медики. З найбільш похмурим прогнозом виступив представник Мінохоронздоров'я КНР Лян Ванньянь. За його словами, вірус A/H1N1 можуть у цілому підхопити до 20% населення країни, в якій мешкає понад 1,3 мільярда людей.

Нагадаємо, в Україні 30 жовтня оголошено епідмію грипу. Смерть від вірусу A/H1N1 підтверджена в 22 людей. ще тисячі під підозрою. За останніми даними від грипу та ГРВЗ померли 70 людей.

В той же час прем’єр-міністр Юлія Тимошенко та головний санітарний лікар країни Олександр Біловол заявили, що епідемії свинячого грипу в Україні немає. Наразі, за їх словами, можна говорити про епідемію звичайного грипу, на тлі якого трапляються випадки захворюванняA/H1N1 . Біловол також зазначив, що епідпоріг перейдено лише в 11 регіонах України, що свідчить про те, що загальнодержавної епідемії немає, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі