друкувати


Про ринки Івано-Франківської області

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-02 05:18:57
Стабілізацію у 2010 році та подальше щорічне збільшення обороту роздрібної торгівлі до 15 % - такі результати очікує керівництво області від Програми розвитку внутрішньої торгівлі області на період до 2012 року, затвердженої розпорядженням голови облдержадміністрації № 660 від 30 жовтня цього року.

Згідно із розпорядженням, планується розширити мережу сучасних закладів торгівлі і ресторанного господарства шляхом відкриття 100 нових закладів торгівлі і ресторанного господарства, підвищити рівень культури торговельного обслуговування населення області, і, одночасно, додатково працевлаштувати громадян та збільшити чисельність працівників у сфері торгівлі, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Заплановано провести наступні заходи: обстежити ринки з продажу продовольчих та непродовольчих товарів, поновити паспорти ринків області, організувати роботу оптового сільськогосподарського ринку, підтримувати місцевих виробників соціально значущих продовольчих товарів.

Також буде посилено державний нагляд за якістю товарів і послуг та дотриманням правил торгівлі і побутового обслуговування. В області функціонуватиме лабораторія з визначення генетично модифікованих організмів в харчових продуктах та сільськогосподарській сировині.

Слід наголосити, що стратегічними цілями Програми є - насичення споживчого ринку області якісними товарами народного споживання в широкому асортименті, забезпечення належного захисту споживачів, контролю за якістю та безпекою продукції, запобігання продажу фальсифікованих товарів; - недопущення необґрунтованого зростання цін; - створення відповідних умов для вільного вибору і придбання товарів та отримання послуг належної якості; - розвиток конкуренції у сфері оптової та роздрібної торгівлі; - запровадження сучасних стандартів торговельного і побутового обслуговування; - створення умов для продажу сільськогосподарської продукції безпосередньо її виробниками.

Обговорити на форумі