друкувати


На свинячий грип захворіли 60 білорусів, але у них "епідемії немає"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-02 04:45:49
Всього за декілька днів кількість хворих на вірус A/H1N1 (так званий "свинячий грип") в Білорусі офіційно збільшилося на 20 людей. Влада Білорусі офіційно підтвердила 59 випадків зараження на вірус A/H1N1, але заявила, що "в нашій країні епідемії цього захворювання немає".

"Зареєстровано 59 лабораторно підтверджених випадків свинячого грипу, але смертельних випадків немає", - заявила головний державний санітарний лікар Білорусі Валентина Качан.

За її словами, "сьогодні на наявність вірусу A/H1N1в Білорусі обстежуються важко хворі".

Попри те, що в Україні оголошена епідемія "свинячого грипу" (14 офіційно підтверджених випадків хвороби, чотири смерті), Качан заявила, що в Білорусі епідемії немає.

"Немає приводу для паніки у зв'язку зі "свинячим грипом", в нашій країні епідемії цього захворювання немає", - сказала вона.

Водночас у білоруському сегменті інтернету почали з'являтися повідомлення про смерті в мінських лікарнях від "свинячого грипу", також є неофіційні дані про хворих у реанімаціях.

31 жовтня усі школи білоруської столиці закриті на карантин. За офіційною версією, це пов'язано з високим рівнем захворюваності ГРВІ, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі