друкувати


Стандарти НАТО в дії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-02 10:51:54
На базі Національної академії оборони України для офіцерів Збройних Сил України розпочалися курси планування операцій та управління військами і силами за стандартами і процедурами НАТО, які проводять експерти ВМС США та Альянсу.

Курс для українських офіцерів проводять експерти Центру цивільно-військових відносин Школи післядипломної освіти ВМС США та НАТО на чолі із заступником керівника цього Центру паном Уїльямом О’Меллі. Головна мета проведення курсів полягає у підготовці фахівців з планування та керівників оборонного відомства середньої та вищої ланки, спроможних здійснювати планування операцій та управління військами і силами за стандартами і процедурами НАТО, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Протягом чотирьох тижнів 46 офіцерів вищої ланки військового управління Збройних Сил України навчатимуться за програмою, яку презентуватимуть іноземні військові фахівці. Необхідно зазначити, що подібні курси проводяться вже втретє. Програму попередніх двох курсів вже прослухали 108 офіцерів Збройних Сил України. Підсумком проведення цього курсу стануть практичні командно-штабні навчання, а по завершенню самої програми офіцерам буде видано диплом "Про володіння методикою оперативного планування за стандартами НАТО". У майбутньому планується проводити аналогічні курси на постійній основі.

Обговорити на форумі