друкувати


Грип на Прикарпатті під контролем

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-11-01 02:59:15
31 жовтня відбувся брифінг міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса та першого заступника міського голови Івано-Франківська Зіновія Фітеля з приводу епідемічної ситуації в місті Івано-Франківську.

Міський голова Івано-Франкцівська Віктор Анушкевичус (на фото) перервав своє відрядження у зв’язку з складною епідеміологічною ситуацією у Івано-Франківську і під час брифінгу закликав мешканців м.Івано-Франківська, насамперед, "не піддаватись паніці та зберігати спокій". Міський голова наголосив, що антибіотики, які масово скуповують в аптеках міста є неефективними, а тому "не має сенсу їх купувати". Віктор Анушкевичус зазначив, що незважаючи на складну епідеміологічну ситуацію, стан справ знаходиться під контролем. Окрім того, під час брифінгу було зазначено, що органи місцевого самоврядування та медичні установи працюватимуть без вихідних, повідомляє прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому.

Віктор Анушкевичус також зазначив, що наразі ведуться перемокни із закордонними містами партнерами Івано-Франківська на предмет надання допомоги у вигляді необхідних медикаментів для лікування специфічного грипу та наслідків його ускладнень. Необхідна допомога має надійти до Івано-Франківська протягом 2-3 днів.

Перший заступник міського голови Івано-Франківська Зіновій Фітель зазначив, що сьогодні 31 жовтня ринки міста Івано-Франківська функціонували частково, а завтра, 1 листопада, ринки міста не працюватимуть. 2 листопада, у понеділок, відбудеться нарада щодо роботи ринків міста Івано-Франківська у період ускладнення епідеміологічної ситуації. Закриття ринків міста на один день ,насамперед, спрямоване на створення належних умов їх роботи, тобто забезпечення належним медичним персоналом та забезпечення відповідного медичного контролю.

Станом на 30 жовтня 20089 року зареєстровано 2673 випадки захворювання на ГРВІ, т.ч. дорослих – 1473, дітей – 1200. Випадків захворювання на грип -267, в т.ч. дорослих – 117, дітей – 150. На 30 жовтня 2009 року госпіталізовано з пневмоніями дорослих – 62, дітей – 24. В стаціонарах міста знаходиться хворих на пневмонію – 363. Варто наголосити, що за три останніх доби був зареєстрований лише один летальний випадок 28 жовтня на території міста Івано-Франківська.

Обговорити на форумі