друкувати


Податкова підбила підсумки роботи за 9 місяців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-31 11:48:00
Бюджет міста напряму залежить від роботи податківців. Про свою діяльність за 9 місяців поточного року у четвер, 29 жовтня, доповіли органи державної податкової інспекції міста Коломиї.

Світлана Лубоцька, начальник Коломийської оДПІ, запропонувала проаналізувати результати, яких досягнуто за 9 місяців роботи 2009 року та окреслити основні напрямки роботи до кінця року.



Протягом січня-вересня 2009 року за рахунок вжитих заходів інспекцією до бюджетів всіх рівнів мобілізовано 110,7 млн грн, що на 12,1 млн грн більше відповідного періоду минулого року. Забезпечено виконання розрахункової бази надходжень до Загального фонду Державного бюджету на 101,3%, надходження податкових платежів склали 43,3 млн грн.

По податку на прибуток доведену розрахункову базу виконано на 107,6%. Таким чином бюджет додатково отримав 800 тисяч гривень. Якщо ж говорити про податок на додану вартість, то його виконано лише на 98,3% від доведеної розрахункової бази.

До місцевих бюджетів протягом січня-вересня 2009 року мобілізовано 66, 5 млн грн податків і зборів, що становить 105,8% доведеної розрахункової бази зазначеного періоду. До бюджету додатково залучено 3,6 млн грн. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 7,4 млн грн.

Бюджетні призначення для району забезпечено повністю, а от для міста лише на 96,7%.

Основним резервом податкових надходжень є наявність податкового боргу, який станом на 01.10.2009 р. складає 10,8 млн грн. В структурі податкового боргу активний борг складає лише 0,5 млн грн (4,8% від загального боргу).

За результатами звітності за І півріччя досягнуто рівень податкової віддачі по інспекції 1,61%. Без врахування найбільшого платника податків ЗАТ "Заводоуправління б/м" податкова віддача складає 1,43%.

По результатах господарської діяльності в І півріччі поточного року 4 суб’єкти господарської діяльності задекларували від’ємне значення податку на прибуток. Порівнюючи з минулим роком, кількість збиткових підприємств зменшилася на одне.

Завдяки проведеній контрольно-перевірочній роботі і січні-вересні цього року податківцями додатково нараховано до бюджету 4,1 млн грн, з яких сплачено 2,4 млн грн.

117 суб’єктів господарювання, в яких валові доходи перевищують 100 тисяч гривень, в ІІ кварталі року допустили нарахування середньомісячної зарплати на рівні нижчої, ніж встановлено законодавством. З початку року спільною робочою групою в складі представників виконавчої влади та контролюючих органів обстежено 240 суб’єктів господарської діяльності щодо дотримання чинного законодавства оплати праці. В результаті проведеної роботи виявлено 116 найманих працівників неоформлених належним чином працедавцями, 22 особи залучено до державної реєстрації.

Світлана Лубоцька у своєму виступі зазначила, що за критерієм ефективності роботи Коломийська оДПІ за січень-вересень 2009 року посіла третє місце за рейтингом серед податкових органів Івано-Франківської області. В загальному податкова інспекція за період, який розглядався, спрацювала добре і утримується позитивна динаміка по збору коштів до бюджетів різних рівнів.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі