друкувати


На Прикарпатті стартує мовний конкурс

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-31 10:44:41
Одним із найбільших скарбів, які успадковує народ від своїх предків, є його мова.

Мова — це схованка людського духу, багата скарбниця, в яку народ складає свої сподівання, розум, досвід, почуття. Сьогодні ставлення до мови — найвиразніший показник совісті кожного українця. Освітяни та учні нашого району готуються до проведення та участі в Х Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика.

Конкурс ставить за мету піднести престиж української мови в українському суспільстві. Його засновником був канадський громадянин (виходець з України) Петро Яцик, який організував освітню фундацію і вклав у неї чимало власних коштів. Згідно з розпорядженням Президента та наказу Міністерства освіти і науки України, управління освіти і науки ОДА, відділу освіти РДА, 9 листопада ц.р. у День української писемності та мови в усіх школах району заплановано урочисте відкриття конкурсу. Перший (шкільний) етап є намір провести 12 листопада, другий (за напрямками) — 14 листопада, районний етап конкурсу має відбутись на базі Шепарівцівської ЗОШ І-ІІ ст. 22 листопада. Можливо, дати конкурсу будуть змінені у зв’язку з надзвичайною протиепідемічною ситуацією в районі.

Попередні конкурси показали, що це найбільша й наймасовіша, сучасна за змістом та формою освітньо-виховна акція, яка триває, по суті, весь навчальний рік. Серед учасників Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика (а їх щорічно, за даними Міністерства освіти і науки, є більш як шість мільйонів) — багато представників національних меншин України. У нашому районі в минулому навчальному році учасниками конкурсу були понад 1,5 тис. учнів 2—11 класів. Х Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика стартує. Бажаємо успіхів усім його учасникам!

Автор: Маґда НИКОЛИШИН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі