друкувати


Буде Ющенко — буде Україна

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-30 04:29:30
У середу в приміщенні Коломийського драмтеатру відбувся Форум демократичних сил Коломийщини, скликаний на підтримку кандидатури чинного Президента України Віктора Ющенка у президентських виборах 2010 року.

На сцені — помаранчевий і синьо-жовтий прапори. Ведучий, голова міськрайонного товариства політв’язнів і репресованих Дмитро Гриньків, подякував усім за позицію свідомих українців і оголосив учасників Форуму: Герой України Василь Ткачук, голова Коломийської РДА Михайло Вінтоняк, голова міста Юрій Овчаренко, їхні заступники Мирослав Мацьків, Володимир Тарновецький, районна і міська організації Наша Україна на чолі зі своїми керівниками Михайлом Матрофайлом і Геннадієм Романюком, районна і міська організації КУН, станиця братства УПА, центр відродження імені Степана Бандери, осередки Народного Руху України, Конгресу української інтелігенції, представники міськрайонного товариства Просвіта на чолі з Василем Глаголюком, члени ОУН, товариства Зелений світ, Союзу українок, Ради старійшин, об’єднання ветеранів на демократичних засадах, Партії промисловців і підприємців, духовенство.

Святі отці благословили дійство, усі разом помолились за Віктора Ющенка й за долю України. Першим до слова запросили Василя Ткачука:

— Коли я чую, що всі біди на Україні — від Ющенка, мені хочеться відкрити цим людям очі, — зізнався Василь Михайлович. — Один лиш факт, що Москва категорично проти нашого Президента, є переконливим свідченням того, що Віктор Ющенко — єдиний істинно український Президент, лідер нації. Я стояв за Ющенком всім серцем і душею, стояв і стояти буду, — завершив Василь Ткачук.

— Якщо Ющенко не має рейтингу — чого ж із ним так всі борються? — зверталась до зібрання депутат обласної ради Ольга Бабій. — Бо Ющенко відкрив нам очі на нашу історію, показав — хто ми, завдяки йому військові ліцеїсти в Севастополі й Одесі цілують синьо-жовтий прапор, — саме це йому не можуть простити ті, хто тягне Україну в колоніальне рабство...

— Ці вибори стануть для України і українців найголовнішим і найважчим іспитом, — наголосив у своїй промові лауреат Шевченківської премії, перший народний депутат від Коломиї Степан Пушик. — Я не знаю, яким був дідусь Юлії Тимошенко Абрам Капітельман, який у 41-ому році директорував у Снятинській школі, але те, що робить його онучка — мене дуже насторожує. Подивіться довкола, що робиться — вбивається душа нашого народу...

На Форумі було багато полум’яних промов. Голова КУНу Тарас Тодорів, депутат міськради Ярослава Ткачук, голова міського осередку Наша Україна Геннадій Романюк, голова КУІ Ольга Руданець та багато інших закликали мешканців краю не зрадити собі, згадати, яким був дух на Коломийщині в 90-ті, в час першого Собору духовності України. Промовці апелювали до совісті і до пам’яті краян, переконливо доводили: буде Ющенко — буде й Україна.

На Форумі було прийнято звернення до всіх національних демократичних сил за підписами членів більш як півтора десятка громадських організацій.

Автор: Василина КОЖУШНА, Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі