друкувати


Коломийщина: Ще один дарунок Гвіздецькій школі від мецената Д.Демчука

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-30 04:07:18
На зустріч зі своїми колишніми однокласниками на Покрову до Гвіздецької школи приїхав дорогий гість — наш меценат Дмитро Демчук (на фото).

Дмитро Олексійович — відомий вчений, активний громадський діяч, доктор екологічних наук, академік Міжнародної Академії наук екології і безпеки життєдіяльності, заслужений діяч науки. На святкуванні сторічного ювілею школи він презентував вісім мультимедійних комплексів і телескоп. Завдяки його старанням школа має високошвидкісний Інтернет. А ось тепер поповнилася новим дарунком мецената — Дмитро Олексійович подарував у кабінет фізики прилад нічного бачення.

Теплими словами вітання шанованого гостя зустріла директор школи Любов Рибчинська, а учні — хлібом-сіллю на вишитому рушнику. Подарували дідуха, калину і вишиванку.

В актовій залі школи відбулася презентація Романа Малярчука — це наш колишній учень, директор фірми "Ренесанс". Він розповів про те, як була проведена лінія високошвидкісного Інтернету Коломия-Гвіздець. Довелося подолати чимало труднощів, роботу ускладнювала залізниця, глибокі яри, техніка занурювалася у воду, в непролазних кущах копали вручну, але тридцятикілометрову відстань подолали.

На прощання Дмитро Демчук під гучні оплески виконав свою улюблену пісню "Гвіздецька школа — граніт науки".

Автор: Галина СЕМЕНЯК, учителька Гвіздецької ЗОШ
Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Статті по темі: Добрими справами славиться прикарпатський луганчанин Дмитро Демчук
Обговорити на форумі