друкувати


Аптеки: Лікуйся, хто чим може

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-30 03:38:55
В Івано-Франківській області ускладнюється ситуація із придбанням ліків в аптеках. Вчора не можна було купити противірусних, та жаропонижуючих препаратів, оксолінової мазі та навіть ватно-марлевих пов’язок.

Останніми прикарпатці хочуть захистити себе від недуги. Не виключено, що дефіцитними на цей момент ліками будуть спекулювати. Аби не допустити цього, в Івано-Франківщині створена робоча група, в яку увійшли представники Державної інспекції контролю за цінами, обласної інспекції контролю якості лікарських засобів, фармацевти з головного управління охорони здоров’я ОДА. Проте як не парадоксально, члени комісії не мають що робити, бо на полицях аптек в обласному центрі Прикарпаття… майже немає потрібних для контролю препаратів.

Фармацевти пообіцяли, що вже сьогодні ватно-марлеві пов’язки завезуть у шість аптек, підпорядкованих обласному аптечному складові. Щодо решту приватних закладів — невідомо. Фармацевти розводять руками і кажуть, що усіх препаратів було вдосталь, але ніхто не міг передбачити таких масштабів хвороби. Навіть дистриб’ютори.

Працівники обласної інспекції контролю якості лікарських засобів направила лист усіх закладам області: забезпечити мінімальний запас ліків, розширити асортимент протимікробних, антивірусних та жаропонижуючих препаратів, дотримуватися цінової політики у межах закону. Якщо люди скаржитимуться на роботу тієї чи іншої аптеки, недобросовісні фармацевти можуть позбутися ліцензії.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі