друкувати


Пластунське життя: Перша акція "Орлів"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-30 01:10:47
Стараннями гуртка "Орли" Уладу пластунів юнаків у перші дні після Покрови поблизу Печеніжина була проведена акція до 67-ої річниці створення УПА.

Суботній день видався сонячний, хоча і холодний. В урочищі Верхи учасників зустрічав холодний вітерець. Крім нашого гуртка, у заході взяли участь пластуни з Коломиї на чолі з подругою Даркою, Княждвора на чолі з другом Петром, декілька дівчат з нашої школи, які бажають вступити в пласт, та вчителька історії місцевої школи Світлана Іванівна. Керівником акції був наш виховник друг Михайло, бунчужним — гуртковий, автор цих рядків, і писарем — пластунка зацікавлена Юлія Чупрей.

Відкриття відбулося біля могили трьох повстанців з Печеніжина, де присутні вшанували пам’ять полеглих у боротьбі за Україну хвилиною мовчання. Опісля у лісі відбулася теренова гра "Останній бій". Учасники утворили дві команди. В умовному "останньому бою" потрібно було "відбити" у "ворога" символічні прапори, що й трапилося невдовзі.

Після гри учасники радо грілися біля ватри. Переможці теренівки одержали свій солодкий при — шоколадні батончики, а іншим дісталися кукурудзяні палички.

На ватрі зі вступним словом про печеніжинців у сотні ім. Колодзінського, якою командував Михайло Москалюк "Спартан", виступив друг Михайло. До розмови про повстанців долучилися також подруга Дарка, друг Петро і Світлана Іванівна, яка підсумувала усе сказане і закликала юнацтво бути гідним пам’яті полеглих повстанців.

Дізнавшись багато цікавого і корисного про повстанський рух, ми перейшли до пісень. У співі "першу скрипку" грала подруга Таня із Коломиї, яка вивчила їх багато на таборах і тепер учила нас їх співати.

Отак непомітно промайнуло декілька хвилин у дружньому колі за приємною розмовою. Дорогою додому ми аналізували захід, адже ми цього разу виступали не лише учасниками, а й організаторами. Усі жваво ділилися враженнями, відзначали позитивні і негативні моменти, і зійшлися на думці, що як для першої нашої гурткової акції — вийшло незле...

Автор: Андрій ЯКУБЕНКО, гуртковий гуртка "Орли", учень Печеніжинської ЗОШ І-ІІІ ст.
Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі