друкувати


В Україні підтвердили свинячий грип. Кабмін збирає екстрене засідання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-30 10:36:15
В Україні підтверджені випадки грипу А/h1n1. Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Василь Князевич. Як повідомила прес-секретар прем'єр-міністра України Марина Сорока, Кабінет міністрів сьогодні о 12.00 проведе позачергове засідання з приводу епідеміологічної ситуації, що склалася в західних регіонах України.

За її словами, в цей же час відбудеться засідання Державної надзвичайної протиепідеміологічної і протиепізоотичної комісії. "Після засідання уряду прем'єр-міністр відвідає місто Тернопіль і райони епідемії", - сказала Сорока.

Як повідомляв ForUm, у четвер в Тернополі відбулася розширена нарада головних лікарів західного регіону з розробки плану заходів у зоні ураження грипом і ГРВІ. Про це повідомив головний державний санітарний лікар України, перший заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Біловол.

За його словами, в четвер увечері, і можна буде дізнатися, який саме вірус привів до численних летальних випадків у декількох областях.

За даними оперативного штабу Міністерства охорони здоров'я України, тридцять чоловік, зокрема одна дитина, померли в Україні в результаті гострих респіраторних захворювань за станом на 16.00 четверга - за останні 11 днів, з 19 жовтня.

А саме, у Львівській області - 12 жертв, зокрема одна дитина, в Тернопільській - 12, в Івано-Франківській померло 6 осіб.

За даними Мінохоронздоров'я, всього хворих 37 923, госпіталізовано 951 людину. У відділеннях анестезіології й інтенсивної терапії зараз перебуває 61 людина, зокрема три вагітних жінки і 31 дитина.

Найбільша кількість тих, що знаходяться у відділенні інтенсивної терапії, в Тернопільській області - 34 людини, зокрема 26 дітей, повідомляє forUm.

Обговорити на форумі