друкувати


Кашуби в Отинії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-30 10:28:43
Нещодавно на Прикарпатті проходив ІІІ Міжнародний фестиваль етнічних регіонів України "Родослав". Свято розпочалось в Івано-Франківську, а потім гості фестивалю роз’їхались по містах і селах області.

Ось і до нас в Отинію завітав колектив з Польщі. Ансамбль пісні й танцю представляв етнічну групу кашубів з міста Сіраковіци. Під маршеву мелодію оркестру народних інструментів спочатку вийшли на сцену двоє дівчат в національному одязі і з національним гербом та прапором кашубів. Марш змінила полька і на сцену вийшли танцюристи. Півтори години пісня і танець доповнювали один одного. У піснях відчувалась особлива гордість за кашубський край, патріотизм, який поляки не тільки оспівують, але й мають глибоко в серці.

Наші гості живуть неподалік Гданська, біля Балтійського моря, тож родзинкою їхнього виступу була композиція "Кашубські рибалки" (винесли рибальську сітку, були і "рибалки", і "веслярі"...).

По завершенні свята начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Федор подякувала гостям за виступ і вручила друковану продукцію про Коломийщину та сувеніри. Селищний голова Богдан Тимчишин побажав колективу творчих здобутків. Бургомістр міста Сіраковіци Тадеуш Кабєла запросив отинійських аматорів у гості і на згадку передав сувеніри з берегів Балтики.

Зустріч відбулася в доброзичливій атмосфері, прикро одне, хотілося б, щоб у залі Будинку культури було більше глядачів.

Автор: Ольга ДМИТРИШИН, завідувачка масової бібліотеки селища
Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі