друкувати


Івано-Франківськ: Важелів впливу на супермаркети не має

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-29 04:51:57
Практично рік в обласному центрі Прикарпаття між місцевими виробниками та супермаркетами напружені стосунки. Підприємства вчасно не отримують коштів за реалізовану продукцію.

До прикладу, торгівельний центр "Арсен" боргує ВАТ Івано-Франківському хлібокомбінату майже 200 тисяч гривень. Ґрунтовний юридичних підстав "вибити" гроші хлібокомбінат немає, адже договір про співпрацю як то кажуть укладали, сподіваючись на чесність торгового центру.

Здебільшого керівники великих торгових точок на місцях практичного нічого не вирішують, головні управлінські рішення приймають "у центрі", зауважує начальник відділу торгівлі МВК Ігор Витриховський. На його думку, необхідно з супермаркетами укладати такі договори, щоб пізніше на законних підставах звертатись до суду.

"Ми не маємо важелів впливу на супермаркети, - зазначає Витриховський. – Нас викреслили зі списку при надані дозволів на землю для будівництва торгових закладів". Якби управління торгівлі мало право голосу, укладались б відповідні договори, аби у разі чого захисти власного виробника.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі