друкувати


Смертельна легенева інфекція лютує на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-29 03:42:55
На Івано-Франківщині лютує інфекційне захворювання. Люди бояться, адже цього року, за інформацією Міністерства охорони здоров’я, від пневмонії померло 20 осіб. З 13 жовтня на Івано-Франківщині вже загинули шестеро хворих, які були вражені простудною недугою. Це переважно молоді люди, серед них і вагітна жінка.

А починалося все в нещасних, як звичайна простуда, що супроводжувалася підвищенням температури, кашлем, нежитем та болями в суглобах. Надалі розвинулася гостра респіраторна інфекція та пневмонія. У хворих різко виникала задишка та й така, що їх треба було терміново підключати до апаратного дихання.

Семеро прикарпатців на сьогодні також знаходяться в реанімаційних відділеннях лікувальних закладів області з важкою формою хвороби. За словами головного лікаря івано-франківської обласної інфекційної клінічної лікарні Романа Остяка, у всіх важкохворих вірусна пневмонія. У Міністерстві охорони здоров’я не можуть повністю виключити й наявність каліфорнійського грипу A/H1N1.

Наразі щодня до лікарень обласного центру з гострою пневмонією продовжують поступати важкохворі. За тиждень до лікарень обласного центру Прикарпаття звернулося близько п’яти тисяч мешканців міста. До речі більше половина хворих — діти. Лікарі такого не очікували. Вони прогнозували епідемію десь у кінці листопада. Сьогодні відбудеться засідання міської надзвичайної епідеміологічної комісії. На ній буде розглядатися питання про можливість продовження канікул в школах.

А в деяких районах області через такий стан на карантин закриваються дитсадки. Там зараз низька відвідуваність. Малята кашляють і мають високу температуру. Аби уникнути подальшого розвитку хвороби, у дитячих закладах перемивають посуду, іграшки, меблі, перуть постільну білизну.

Окрім того, лікарі настійливо радять ні в якому разі не займатися самолікуванням. При перших ознаках простуди чи недомагання слід звертатися до медиків. Також хворих застерігають від поїздок у громадському транспорті, аби не заражувати інших.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі