друкувати


Вольтик навчає електробезпеці і у театрі, і на уроках

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-29 01:20:24
Персонаж ілюстрованої книги з електробезпеки для дітей, виданої торік ВАТ "Прикарпаттяобленерго", суперагент Вольтик продовжує свою просвітницьку діяльність.

Зокрема, як герой вистави Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок ім. Марійки Підгірянки "Земні пригоди суперагента Вольтика". Вольтик-суперагент також вирушає в гості до дітей у школи на цікаві уроки з електробезпеки, повідомляє прес-служба ВАТ "Прикарпаттяобленерго".

Виставу лялькового театру, поставлену за мотивами книги з електробезпеки, із задоволенням відвідують учні молодших класів навчальних закладів Івано-Франківська. З початку театрального сезону з супергероєм вже познайомилося до тисячі дітей – учні шести початкових шкіл обласного центру, а також школярі з Хриплина та Богородчан. Повчальна вистава розкриває дітям основні правила поведінки поблизу енергетичного обладнання та користування електроприладами. У захопливій формі герої вистави нагадують юним глядачам, які загрози несе ігнорування вимог електробезпеки.

Поряд з цим агент з безпечного користування електроенергією мешканець планети Енергія Вольтик вирушає до молодших школярів у гості. Наприклад, у 3-А класі ЗОШ №4 пройшов урок з електробезпеки "На допомогу суперагенту Вольтику". На таких заняттях фахівці ВАТ "Прикарпаттяобленерго" в ігровій формі доступно пояснюють дітям специфіку електричного струму та особливість процесу електропостачання, розкривають важливість електроенергії в сучасному житті.

При цьому діти виступають не пасивними слухачами сухої теорії, а співучасниками цікавих пригод та справжньої дослідницької діяльності. Зокрема, під час уроку працювали три групи суперагентів, які, маючи "речові докази" (переноска із пошкодженою ізоляцією, повітряний змій, молоток і цвяхи тощо) з’ясовували обставини, які могли б призвести до нещасних випадків. Дитячі презентації результатів пошукової роботи повністю розкрили правила, які повинен запам’ятати кожен малюк.

Такі заняття допомагають закріпити вивчене на уроках з безпеки життєдіяльності, змушують дітей звернути увагу на свою щоденну поведінку, сприяють поглибленню їхніх знань з електробезпеки. У планах співпраці ВАТ "Прикарпаттяобленерго" з навчальними закладами – продовження такої практики для подальшої популяризації питань дитячої електробезпеки.

Обговорити на форумі