друкувати


Без грошей, але з теплом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-29 01:16:01
Калуська ТЕЦ не перейде з 1 листопада на використання вугілля через відсутність коштів, повідомили в управлінні промисловості облдержадміністрації.

Цього опалювального сезону ТЕЦ працюватиме, використовуючи природний газ, а перехід на вугілля здійснюватиметься поступово, в міру наявності коштів. Для реалізації проекту з переходу Калуської ТЕЦ на вугілля потрібно 90 млн гривень. Як повідомлялось, вона мала намір перейти на використання вугілля з 1 листопада і знизити споживання газу на 70%. Станція споживає 10-14 мільйонів кубометрів природного газу на добу. Її проектна потужність становить 200 мегават, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Цього року місто Калуш залучило кредит Світового банку у розмірі 9,6 млн доларів на заміну водних та теплових мереж. Ці гроші — перший транш кредиту, а другий місто отримає в наступному році. Термін кредиту — 25 років. Світовий банк та Україна розпочали реалізацію проекту з розвитку міської інфраструктури на суму 140 млн доларів, які будуть направлені на реконструкцію житлово-комунального господарства.

За три останні роки на капітальний ремонт лікувальних закладів Калуського району було використано понад 4 мільйони гривень. Більше половини з них пішло на центральну районну лікарню.

Обговорити на форумі