друкувати


США: Автомат для утилізації старих мобільників

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-28 05:23:10
В Америці з'явився автоматичний приймальний пункт старих мобільників. Автомат оцінює старий телефон і, залежно від його вартості, пропонує компенсацію або утилізацію. Часто пропонує залишити гроші на благодійність.

Автомат EcoATM вже працює в тестовому режимі в меблевому супермаркеті Nebraska Furniture Mart.

Беручи мобільний телефон, він оцінює його поточну ринкову вартість - і видає власникові купон на покупку або знижку на відповідну суму. Паралельно пропонується відразу ж перерахувати цю суму на благодійність.

Зрозуміло, таку щедрість автомат проявляє лише в тому випадку, якщо старий мобільник ще володіє якою-небудь ринковою вартістю. В іншому випадку він просто запропонує залишити його у себе для подальшої переробки.

І поки що EcoATM користується винятковою популярністю. На думку одного з розробників автомата, головне його достоїнство - те, що EcoATM пропонує простий спосіб утилізувати старий телефон, а часто і пропонуючи винагороду за це.

Згодом такі пристрої планується розширити, оснастивши їх можливостями прийому та інших застарілих гаджетів - МР3-плеєрів, ноутбуків, фотоапаратів і принтерів, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі