друкувати


Як заробити на виборах: Перелік "сезонних вакансій"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-28 05:17:10
Президентська кампанія, яка стартувала в Україні, стала способом чимало підзаробити на "сезонних вакансіях" - від вуличних агітаторів до працівників виборчкомів. Найменше на виборах платять поширювачам листівок та пропороносцям, найбільше - працівникам виборчкомів.

У цьому сезоні політичні сили платять трохи менше ,але все таки грошей на агітацію не жалкують.

Основні спеціальності в період виборів – поширювачі листівок, прапороносці, мітингувальники та агітатори. Найдешевша праця перших двох. За кілька годин роботи вони можуть заробити – від 30 до 50 гривень. Участь в акціях і мітингах – дорожче. Від 50 до 100 гривень.

Від агітаторів, які працюють у наметах, вимагають глибших знань про кандитата, і вміння "тримати ідеологічний удар". Такі працівники отримують до 150 гривень на день.

Найдорожча, але і найскладніша, робота - у виборчій комісії. Заради таких працівників партійні каси готові виділяти від 400 до 1200 гривень.

Іще один спосіб заробити перекочував в Україну із Заходу. Це так званий "продаж балконів". За 250 - 300 гривень можна розмістити у вікні чи балконі прапор тієї чи тієї політичної сили.

В агітпрацівники беруть не кожного. Чим вище кар’єрна сходинка агітпропа то більші прибутки, і більші вимоги. Часто необхідно навіть вступити в партію, засвідчити лояльність керівництву, і вміти тримати язика за зубами. Лише таким партії доручають найвідповідальнішу роботу, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі