друкувати


ООН заборгувала Україні 6 мільйонів доларів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-28 05:03:20
ООН заборгувала Україні 6,1 мільйона доларів за участь у миротворчих операціях. Всього борги Організації Об'єднаних націй перевищили суму у 740 мільйонів доларів. За участь України в миротворчих операціях ООН їй мають компенсувати витрати на суму в більш ніж 6 млн доларів.

Заборгованість ООН перед урядами країн включає в себе утримання їх військових контингентів на операціях з підтримки миру, вартість військового майна і обладнання.

Як пояснили в ООН, згідно з існуючим порядком, держави, які направляють військові контингенти до складу операцій з підтримки миру, самі опікуються їх фінансовим забезпеченням. А ООН компенсує ці витрати за встановленою шкалою.

Найбільше Секретаріат ООН заборгував основним постачальникам контингентів для миротворчих операцій – Бангладеш і Індії, борг перед якими становить, відповідно, 85 і 63 мільйонів доларів.

Також в ООН констатують борги перед Російською Федерацією – 1,3 мільйона доларів, Україною – 6,1 мільйона доларів, і багатьма іншими державами-контриб'юторами.

Наявність цих заборгованостей пояснюється тим, що, у свою чергу, багато країн-членів заборгували Організації майже 3 мільярда доларів. З них 830 мільйонів – це заборгованість з внесків до регулярного бюджету і 2,1 мільярда – до бюджету операцій з підтримки миру, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі