друкувати


На Прикарпатті створені мобільні групи боротьби з грипом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-28 02:01:01
У кожному районному центрі лікарі, а також дільничні працюють у посиленому режимі. В Україні вже зафіксовано три види грипу.

До обласного управління охорони здоров’я щодня надходить інформація про стан захворюваності на гострі-респіраторні захворювання та грип, кількість госпіталізованих, каже перший заступник начальника головного управління охорони здоров'я Івано-Франківської області Микола Олійничук.

Також підписаний указ головним управлінням здоров’я Івано-Франківської обласної держадміністрації та державною санітарною службою області про заходи у лікувальних закладах щодо поширення ГРЗ.

За інформацією заступника головного лікаря Івано-Франківської центральної клінічної лікарні Олександра Мудрого, з минулого тижня у місті спостерігається різке підвищення захворюваності на ГРВІ. За останній тиждень було зареєстровано – 3207 випадків, проти 1024 випадків за минулий тиждень. Переважають серед захворівши діти віком до 14 років – 60 %.

Таким чином, захворюваність дітей на ГРВІ в порівнянні з першим тижнем жовтня виросла у 3 рази у школярів та 8,5 рази у студентів. Вакцинацією охоплені тільки спеціалізовані заклади освіти.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі