друкувати


Гірка пілюля за солодкий цукор

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-27 02:52:21
140,6 тис. грн податку на прибуток та ПДВ разом із фінансовими санкціями додатково сплатило до бюджету одне з товариств Рогатинського району.

Під час перевірки виявлено, що товариство отримало попередню оплату коштів за цукор від покупця в сумі 270,0 тис. грн, однак податків з цієї суми не задекларувало, а, відповідно, й не сплатило до бюджету. Адже діючим законодавством передбачено, що податок на додану вартість та податок на прибуток нараховується за однією з перших подій, що сталася раніше, або по фактичному наданню товарів (послуг), або по отриманню коштів за надані товари (послуги), повідомляє управління податкового контролю юридичних осіб ДПА в Івано-Франківській області.

Внаслідок такого порушення товариству донараховано ПДВ в сумі 45,0 тис. грн, податку на прибуток – 56,2 тис. грн та штрафних санкцій 39,4 тис. грн, які на сьогодні в повній сумі поступили до бюджету.

А міру відповідальності за допущене порушення директором, який одночасно виконував обов’язки головного бухгалтера, буде визначати суд.

Обговорити на форумі