друкувати


За борги перед тепловиками на Прикарпатті можна позбутися авто

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-27 02:40:44
Івано-франківці, які мають борги за комунальні послуги, не зможуть пройти техогляд машин.

Таким чином працівники місцевого "Теплокомуненерго" вирішили боротися із заборгованістю. За словами директора комунального підприємства Ігоря Прокопіва, методи боротьби з боржниками будуть доволі радикальними: працівники Державної виконавчої служби вилучатимуть авто у людей, які мають понад тисячу гривень заборгованості за опалення та гарячу воду. Згодом ці машини будуть продані на спеціальному аукціоні. Виручені кошти підуть на виплату боргу. Отож злісні боржники поспішатимуть платити за тепло, або позбудуться своїх автівок. Але дешеві машини продавати не будуть. Бо що за них можна виторгувати.

На такий непопулярний крок тепловики змушені піти через майже 30-тимільйонний борг населення Івано-Франківська за тепло. "Майже 11 відсотків мешканців обласного центру Прикарпаття не платить за послуги нашому підприємству, — продовжує пан Прокопів. — На них уже подали в суд, але віз і нині там. Справи боржників наразі знаходяться в Державній Виконавчій Службі".

Працівники цієї служби уже зробили кілька рейдів, під час яких було вияснено, що є дві категорії боржників: люди, які не мають чим заплатити та ті, які з незрозумілих причин просто не хочуть платити. Якщо першим будуть надавати субсидії та робити реструктуризацію боргів, то у других забиратимуть авто. Окрім того, боржникам не видаватимуть закордонних паспортів та різноманітних довідок в ОВІРі. Це робитимуть тоді, коли є відповідне рішення суду щодо того чи іншого громадянина. Зрештою, по кожному випадку справа розглядатиметься окремо.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі