друкувати


Геть адмінресурс з Прикарпаття!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-27 01:48:09
Виборчий процес-2010, який офіційно стартував, буде нелегкий, одначе застосування відомих раніше технологій адмінресурсу не буде, — зазначили на прес-конференції, присвяченій особливостям виборчого процесу, в.о. начальника Головного управління юстиції Володимир Ковальчук та голова обласної організації Комітету виборців України Юрій Лисюк.

Головне управління юстиції в області та обласна організація Комітету виборців України домовились про спільну співпрацю щодо підготовки та проведення семінарів-навчань членів дільничних комісій. Як показала практика минулих виборчих кампаній, такі семінари сприяють тому, що у день голосування на виборчих дільницях виникає менше проблем. Уповноважені представники кандидата у Президенти, офіційні спостерігачі, виборчі штаби – три ключові фігури, від діяльності яких залежатиме перебіг виборчого процесу, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

За даними реєстру Головного управління юстиції, в області зареєстровано 133 обласні організації політичних партій, серед останніх — "Україна майбутнього", "Українська партія дітей війни", "Партія народний порядок". Про те, у яку суму обійдеться виборча кампанія, офіційно буде відомо після виборів. За неофіційними даними, лише кошти, витрачені на зовнішню рекламу, складають до 100 тисяч гривень на місяць.

В.о. начальника Головного управління юстиції Володимир Ковальчук прокоментував свою заяву з приводу зупинення свого членства у Русі, членом якого є з 1989 року: "Як юрист зробив це до з’їзду партії, як посадова особа зобов’язаний виконувати Указ Президента України "Про забезпечення реалізації конституційних виборчих прав громадян України, прозорості та відкритості виборчого процесу на чергових виборах Президента України" усіх учасників не залежно від партійної приналежності".

Обговорити на форумі