друкувати


Карпати: Невблаганна сила тяжіння

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-26 04:12:10
Під щасливою зіркою, вважають гірські рятувальники, народився 52-літній яремчанець, котрого вони минулої п’ятниці витягали із сорокаметрового провалля на околицях Яремчі.

Чоловік, зірвавшись зі скелі, упав туди ще увечері напередодні. Бідолаха пробув у проваллі усю ніч, і лиш наступного ранку його жалібні крики почула жінка, що мешкала на протилежному березі Прута якраз навпроти місця його невдалого приземлення. Саме вона повідомила про постраждалого у міліцію, а правоохоронці викликали на допомогу гірських рятувальниківповідомляє центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області.

У їх багаторічній практиці цей випадок порятунку людини у Карпатах – дійсно безпрецедентний. Травми, котрих, падаючи, зазнав чоловік, звісно ж, нелегкі, проте, зважаючи на глибину провалля та величезні валуни, котрими буквально всіяне його дно, те, що потерпілий взагалі залишився живим –справжнє диво. Рятувальники за допомогою мотузок підняли травмованого чоловіка на поверхню та передали медикам. Наразі потерпілий знаходиться в Яремчанській центральній міській лікарні.

Обговорити на форумі