друкувати


"Коломийська" капличка — під Києвом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-26 03:22:54
Як уже повідомляв "Вільний голос" (від 18 вересня) завдяки зусиллям Коломийської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України", яку очолює Віктор Познік (на знімку — крайній праворуч), в Українському спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення, що розташований у передмісті Києва, на межі між столицею і курортним селищем Пуща-Водиця, на Покрову Пресвятої Богородиці освячували капличку Чорнобильський Спас.

Її розмістили в одному із приміщень диспансеру, де цілорічно оздоровлюють дітей, батьки яких постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС, і тих, хто нині проживає на радіаційно-забруднених територіях. Ще в червні коломияни привезли для її оформлення рушники, ікони та інші сакральні речі, виготовили тетрапак. Збирали все та купили за власний кошт коломийські чорнобильці за настановою о. Івана Остафійчука. Відкриття ж каплички і було заплановано на Покрову.

Тож цього дня чин освячення каплички Чорнобильський Спас звершили протоієрей Роман Музика, священик храму ікони Божої Матері "Животворне джерело" УПЦ КП отці Михайло, який правитиме у каплиці постійно, отець Андрій, родом із Калуша. Організував чин освячення отець Максим Кравчук, який пообіцяв вести тут ще й недільну школу.

Освячення відбулося за присутності всього медичного і технічного персоналу диспансеру, майже 300 дітей від двох до 18 років, які поправляють здоров’я у цьому лікувальному закладі; членів Київських обласної та міської організацій "Союз Чорнобиль України", представників МНС.

Виставка дитячих робіт, яка тривалий час експонувалася в диспансері, переїхала після освячення каплички до Міністерства надзвичайних ситуацій.

У найближчих планах коломийських чорнобильців — встановлення на території коломийської каплички ікони Чорнобильський Миколай.

Автор: Олег ПРОСКУРЯКОВ, Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі