друкувати


Уряд змусить українців шпигувати один за одним

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-23 05:11:05
Прийняті сьогодні 22 жовтня 2009 в першому читанні зміни до закону України "Про телекомунікації" зобов'язують інтернет-провайдерів зберігати інформацію про всі ресурси, відвідувані користувачами.

"Провайдери комунікацій зобов'язані зберігати інформацію про всі з'єднання свого клієнта з ресурсами, доступ до яких надається зазначеним провайдером. Термін, порядок і повний перелік такої інформації встановлюється Кабінетом Міністрів України. У разі виявлення порушення клієнтом законодавства України, в тому числі розповсюдження продукції порнографічного характеру з використанням дітей, провайдери телекомунікацій зобов'язані інформувати правоохоронні органи", - наголошується в законопроекті.

Зміни до закону "Про телекомунікації" також зобов'язують інтернет-користувачів інформувати провайдерів та правоохоронні органи про виявлення в інтернеті "інформації і даних, пов'язаних з насильством, порнографією, проявами расової і національної нетерпимості і тероризму, пропагандою наркотиків, порушенням прав інтелектуальної власності".

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала зазначений законопроект, який містить також зміни до закону "Про суспільну мораль", що дає визначення продукції порнографічного характеру, і до Кримінального кодексу - що посилюють відповідальність за створення та розповсюдження дитячої порнографії. За нього в четвер проголосували в першому читанні 404 народних депутати з 437 зареєстрованих. Депутати також проголосували за скорочену підготовку до другого читання законопроекту - за 7 днів, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі