друкувати


А якщо завтра ожеледиця…

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-23 03:07:18
Івано-франківське міське дорожнє господарство до зимового сезону поки що не готове. Проте погода може показати неабиякі сюрпризи. Якщо би завтра або післязавтра випав сніг, то хтозна чи комунальники змогли би справитися з негодою.

Особливо це стосується ожеледиці. Так минулого року комунальне господарство також не було готове до снігу та льоду, тому багато людей травмувалися.

Наразі у місті, за словами Володимира Юсипіва, начальника івано-франківського дорожньо-експлуатаційного управління, закупили лише півтори тисячі тонн піску і 165 тонн солі. Хоча, як правило, на зиму потрібно три тисячі тонн піску та солі. Проте на це немає коштів. Закуплятимуть потрібні для безпеки городян компоненти для боротьби з ожеледицею взимку. Тоді, ймовірно, гроші будуть. А поки що на кілька тижнів того, що є, вистачить. Також немає фінансів і для оновлення снігоприбиральної спецтехніки. Замість 20 потрібних машин для чистки доріг є лише шість, чотири піскорозкидувачі замість 17. А про придбання нової техніки також можна тільки мріяти.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі