друкувати


Україна: Стало вдвічі менше безробітних, ніж у пік кризи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-22 04:50:54
В Україні помітна позитивна динаміка в ситуації на ринку праці: набагато менше людей стоять у центрах зайнятості, відправлені у неоплачувані відпустки чи переведені на неповний день.

Ситуація на вітчизняному ринку праці поступово стабілізується.

Про це заявив перший заступник міністра праці та соціального захисту України Павло Розенко на прес-конференції в Кабінеті міністрів.

"На сьогоднішній день на обліку в Державному центрі зайнятості перебуває 534 тисячі людей, а в пік кризи було близько 930 тисяч. Це свідчить про те, що ситуація на ринку праці не тільки стабілізується, але й має позитивну динаміку", - сказав Розенко.

Заступник міністра також повідомив, що в даний час на умовах неповної зайнятості працює близько мільйона громадян, і цей показник скорочено на 25% порівняно з початком кризи, коли на неповний робочий день було переведено 1,3 мільйона громадян.

За словами Розенка, в даний час також на 70% скоротилася кількість громадян, які перебувають в адміністративній відпустці.

"На початку кризи в адміністративних відпустках перебувало 1,1 мільйона громадян, а сьогодні ця кількість скоротилася до 340 тис. людей".

Заступник міністра також зазначив, що в січні-червні рівень безробіття скоротився до 9% проти 9,5% на початку року.

Нагадаємо, що, за офіційними даними, рівень безробіття в Україні постійно знижується, починаючи з лютого місяця.

За даними Держкомстату, в серпні офіційний рівень безробіття в Україні знизився до 2% (в липні нараховувалося 2,2% безробітних серед працездатного населення).

Станом на 1 вересня у Державній службі зайнятості було зареєстровано 569 тисяч 600 людей, з них 465 тисяч 500 отримали державну допомогу з безробіття, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі