друкувати


В Івано-Франківську хочуть створити мережу соціальних магазинів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-22 03:07:10
Представники міської влади вчора зустрілись з керівниками харчопереробних підприємств міста Івано-Франківська. У ході зустрічі обговорили проект "Купуй українське".

Нестабільна економічна ситуація в країні змусила торік органи місцевої влади та підприємців сісти за стіл переговорів та подумати як можна спільними зусиллями вижити у кризу.

Купуй українське, а точніше продукцію місцевого товаровиробника закликали споживачів протягом року. На думку начальника Богдана Білика, у такий спосіб можна покращити місцевий економічний клімат, адже прибуток осідатиме в регіоні. Не секрет, що більшість супермаркетів в Івано-Франківську є тільки філіями столичних фірм. Через банківську кризу великі торгівельні заклади затримують виплату грошей за продану продукцію місцевому товаровиробнику.

"Ми вирішили активно створювати спеціалізовані магазини, але це не із доброго життя. Підприємствам нині вигідніше збувати продукцію у своїх закладах. Там він точно знає, що продавши ковбасу, молоко чи хліб - завтра отримає гроші, - каже Білик. - Можливо це послабить торгівельні можливості супермаркетів, але наш виробник зможе втриматись на плаву".

До прикладу, ВАТ Івано-Франківський м’ясокомбінат вже відкрив 16 власних торгівельних точок. за словами керівника даного підприємства Володимира Стороженка, у день вони отримують близько 80 тисяч гривень прибутку. "Кошти повертаються швидко і ми вчасно можемо закупити сировину", - говорить Стороженко. - Нехай влада тільки посприяє пришвидшенню видачі дозволів, щоб поставити кіоск ми можемо чекати і до півроку".

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі