друкувати


Подбає церква про героїв

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-22 10:24:10
Благодійники продовжують розвивати соціальну активність жертв тоталітарних режимів. Днями вперше відбулася зустріч членів клубу "Надвечір". Священики відслужили молебень, а згодом учасники частувалися за солодким столом, де за горнятком чаю могли поспілкуватися та згадати минуле.

Святкового настрою присутнім додала концертна програма вокального ансамблю "Берегиня" з Угорників. Організатори переконують, що такі заходи стануть традиційними. Адже люди, що стали жертвами тоталітарних режимів, мають відчувати себе потрібними для суспільства, повідомляє ОТБ "Галичина".

"В сьогоднішні дні люблять обов'язково за щось і питаються: що ми будемо мати з цього. Ці ж люди любили і не питалися, не надіялися, — запевняє отець Володимир Чорній, директор Благодійного фонду "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ". — Вони приносили в жертву свою любов і терпіння за наше сьогодення, за вільну Україну, за незалежну церкву, а також за добро і добробут наступних поколінь".

Нагадаємо, Благодійний фонд "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ" та Всеукраїнська благодійна організація "Турбота про літніх людей" виграли грант німецького фонду "Пам'ять, відповідальність, майбутнє" і зобов'язалися покращити життя людям, які постраждали від тоталітарних режимів. Першим пунктом у проекті став круглий стіл для представників влади, громадських організацій та духовних осіб "Суспільне визнання життєвого досвіду та підвищення соціального статусу жертв тоталітарних режимів".

Обговорити на форумі