друкувати


Дайте калушанам зарплату

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-21 01:31:19
На засіданні виконавчого комітету Калуської міської ради цього тижня слухали питання про стан погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях міста.

Як повідомив начальник відділу праці управління праці і соцзахисту населення Володимир Климентій, станом на 1 вересня невиплачена зарплата у Калуші становить близько півтора мільйона гривень. Заборгованість збільшується. Порівняно з січнем вона зросла на 460 тис. гривень, порівняно з попереднім місяцем — на 93 тис. гривень, повідомляють "Дзвони Підгір’я".

За величиною заборгованої зарплати Калуш посідає друге місце в області після Івано-Франківська. За словами Володимира Климентія, до 23-25% загальної заборгованості по заробітній платі в області — за підприємствами, установами і організаціями нашого міста.

Найбільшим боржником є ДП "Калійний завод" ВАТ "Оріана", за яким рахується понад 500 тис. гривень заборгованої зарплати. Серед підприємств-боржників було названо і Калуське міське телебачення (борги по зарплаті перед працівниками станом на 1 вересня становлять понад 153 тис. гривень).

Обговорити на форумі