друкувати


Світ почуттів у музиці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-21 12:51:45
Пісня, музика, живопис миттєво долають будь-який мовний, культурний, психологічний поділ поміж людей. Кращого та ефективнішого і абсолютно щирого способу спілкування між собою людство не придумає, попри будь-які інформаційні поступи.

З метою духовного збагачення учнів засобами мистецтва, формування в них музичної культури, світоглядних уявлень та художньо-образного мислення в школах міста відбулися цікаві заходи, присвячені Всесвітньому Дню музики. Насамперед – це шкільні конкурси стрілецької та повстанської пісні, випуски шкільних стіннівок, радіо та шкільних газет, тематичні вечори, пісенні змагання, конференції, музичні конкурси, вікторини, ігри "Відгадай мелодію", засідання клубів любителів музики тощо, повідомляє прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому.

У Концепції художньо-естетичного виховання учнів у загальноосвітніх закладах говориться: "школа має бути відкритою до контактів із закладами культури і мистецтв, до взаємодії з професійними та самодіяльними мистецькими колективами". Адже, живе спілкування з професійною музикою нейтралізує зовнішні антихудожні впливи на учнів, формує музичні смаки, потреби в естетичному самовдосконаленні. Ініціаторами таких контактів стали івано-франківські школи №№ 11, 15, 16, 1, 8, Крихівецька ЗШ.

Завдяки зусиллям учителів музичного мистецтва світ навколо дітей стає кращим, духовнішим, бо музика дарує хвилини справжнього щастя.

Обговорити на форумі