друкувати


З міліції на екскурсію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-21 10:08:54
Немало яскравих вражень та емоцій отримали діти співробітників УМВС України в Івано-Франківській області. Керівництво прикарпатської міліції та профспілка атестованих працівників міліції потурбувалися, щоб дітлахи, чиї батьки завжди зайняті виконанням службових обов’язків, у вихідні дні побували на екскурсії у Львівській області.

Зокрема, екскурсанти відвідали найвизначніші місця стародавнього міста: музей-аптеку, музей-арсенал, а також помилувалися центральною частиною міста Лева. Гід, що супроводжував екскурсантів, ознайомив їх з історією міста, розповів про громади, які стояли біля витоків створення давнього Львова.Як зауважують співробітники Управління кадрового забезпечення УМВС в області, які побували разом з дітьми у Львові, позитивне враження на підростаюче покоління справило знайомство із музєєм-аптекою. Зокрема, дітям було дуже цікаво дізнатися про буденність тодішніх фармацевтів, про таємницю, яку оберігали вони, шукаючи у підвалинах власних аптек "філософський камінь". А хлопчаків, як неважко здогадатися, найбільше зацікавив музей-арсенал. Там екскурсантам розповіли про старовинні види зброярства. А це і зброя козаків, і обладунки польських лицарів часів XVI-XVII ст., і зброя самураїв та гармати. Також івано-франківські туристи дізналися про різновиди озброєння воїнів іноземних держав.

З проміжком у 15 хвилин дітлахи отримали змогу послухати різнобарвність звучання церковних дзвонів у центральній частині міста. Діти побували в одній зі старовинних церков, де помилувалися фресками часів XVI століття.Цікавою для підлітків була розповідь про історію створення Собору Святої Євхаристії, легенду про найвродливішу і водночас найнещаснішу наречену Західної України.

Дітлахи та співробітники міліції поклали квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку і вклонилися великому Кобзареві. А наприкінці цікавої подорожі екскурсанти ще раз побачили Левове місто з висоти пташиного польоту – з гори Високий замок.

Автор: Ольга КОВАЛЕНКО, СЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі