друкувати


Браконьєрам не місце в мисливських угіддях

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-20 04:00:28
З середини серпня в мисливських угіддях Прикарпаття триває сезон полювання. Упродовж усього цього часу на зазначених територіях працюють мобільні групи міліції, завдання яких, зокрема, перевірка дотримання мисливцями правил полювання, недопущення фактів браконьєрства та вилучення із незаконного обігу незареєстрованої вогнепальної зброї. Здійснені заходи також спрямовуються на недопущення надзвичайних подій та нещасних випадків, пов’язаних з необережним поводженням зі зброєю.

З початку мисливського сезону міліціонери задокументували 81 порушення встановлених правил полювання. Йдеться передусім про відсутність у мисливців всіх належних для полювання документів або ж їх недійсність. Таких правопорушників відповідно до чинного законодавства притягують до адміністративної відповідальності. Водночас правоохоронці викривають факти порушень правил обігу зброї. За два місяці їх задокументовано 87. За цей період за недотримання умов зберігання, носіння та перевезення вогнепальної зброї вилучено 138 одиниць мисливської зброї. З цього арсеналу 12 "стволів" взагалі виявилися незареєстрованими.

Приміром, напередодні в Долинському районі рейдова група затримала в лісовому масиві 44-річного чоловіка, у якого під час особистого обшуку було виявлено та вилучено обріз мисливської рушниці та два набої до нього. Минулої суботи на Рогатинщині правоохоронці під час відпрацювання на узліссі затримали 30-річного місцевого мешканця, який мав при собі пневматичну рушницю зі вкороченим стволом та переобладнану для стрільби малокаліберними патронами. Про наміри цього чоловіка здогадатися неважко, а от походження зброї зараз з’ясовується. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Тлумацька міліція цього ж дня вилучила з протиправного володіння незареєстровану мисливську рушницю іноземного виробництва, з якою вийшов на незаконне полювання один з місцевий молодиків. А в жителя Надвірнянського району правоохоронці днями вилучили безномерний карабін військового зразка та 3 набої до нього. Порушників також притягуватимуть до відповідальності.

Працівники міліції спільно з фахівцями товариства мисливців та рибалок продовжуватимуть здійснювати контроль за порядком у мисливських угіддях та лісових масивах. Тож його прихильникам найперше варто самим подбати про власну безпеку та безпеку оточуючих. Правоохоронці також докладуть зусиль, щоб шкоди довкіллю не заподіювали й браконьєри.

Автор: Зорина КРЕЧКО, CЗГ УМВС в Івано-Фраківській області
Обговорити на форумі